icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Gemeente & aanbieders

Uw opgave om mensen (weer) aan het werk te krijgen, is even belangrijk als complex. Het veronderstelt intensieve samenwerking. U moet daarvoor kunnen vertrouwen op professionele begeleiding van uw klanten. Intensieve, persoonlijke begeleiding op maat. En dat is precies waar VolkerWessels Inclusief voor staat.

Werk telt!

Werk is het fundament onder welzijn en welvaart. Hoe meer mensen een betaalde baan hebben, hoe beter dat is voor onze economie. Werk maakt het leven een stuk aangenamer. Voor de samenleving, maar vooral ook voor de mensen zelf. Een betaalde baan geeft immers ritme en structuur en biedt mensen de mogelijkheid om in het eigen levensonderhoud te voorzien en mee te doen in de maatschappij. Werk is randvoorwaardelijk voor participatie, neemt veel hulpvragen weg en verhoogt het gevoel van eigenwaarde, zelfredzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid. Kortom, werk telt in alle opzichten. Dat is het uitgangspunt van VolkerWessels Inclusief.

Opstap naar een baan in bouw of infra

VolkerWessels Inclusief is het (interne) werk-leerbedrijf van VolkerWessels. Dat wil zeggen: van de hele groep van VolkerWessels ondernemingen, verspreid door het hele land. Overal zijn we op zoek naar en creëren we kansen voor mensen die een uitdagende baan willen in de techniek. Gemotiveerde, enthousiaste mensen die de schouders eronder willen zetten om een (nieuw) vak te leren. Praktisch, theoretisch, op alle niveaus. Bij voorkeur mensen met technische affiniteit, al is een volledige opleiding niet noodzakelijk. Daar zorgen we zelf voor, samen met gemeente/UWV. We bekijken wat de mogelijkheden zijn en matchen de vraag vanuit de klant met de vraag vanuit het bedrijf. Zo creëren we – vanuit een betaalde baan! - een mooie kans om duurzaam uit te stromen naar een nieuwe baan en een carrière in de techniek. Naar werk dat echt telt!  

Samenwerking met Springplank

Wij werken intensief samen met maatschappelijke middenvelder Springplank, een belangrijke partner voor de gemeenten Eindhoven, Utrecht en ’s-Hertogenbosch. Springplank ondersteunt mensen met een hulpvraag vanuit het motto ‘eerst werk’. Een motto dat VolkerWessels Inclusief vol overtuiging onderschrijft. Wij begeleiden mensen die wat extra hulp nodig hebben om een plek in te nemen op de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld mensen met een uitkering die aan de slag willen in de bouw of infra, maar die daarvoor niet de juiste startkwalificaties hebben. Mensen met een technische achtergrond, op praktisch of theoretisch niveau, die zich willen laten bijscholen om een functie te vervullen bij VolkerWessels. Of mensen die vanuit een ander beroep willen overstappen naar de bouw. In nauwe samenwerking met de VolkerWessels Vakschool en Academy leiden we hen met een maatwerk programma op tot volwaardige vakmensen. Op alle vlakken, van timmerman of elektromonteur tot modelleur. 

MEER WETEN? SAMENWERKEN?

VolkerWessels Inclusief wordt gerund door Annette Pasveer en haar team: "Daadwerkelijk sociaal ondernemen kent op de langere termijn alleen maar winnaars. De samenleving die wel vaart bij werk. De mensen die een serieuze kans verdienen. En VolkerWessels dat zijn kracht ontleent aan zijn vakmensen." Wil je meer weten over VolkerWessels Inclusief? Eens praten over de vakmensen die je nodig hebt? Bel of mail even naar Annette: 088 186 6186. apasveer@volkerwesselsinclusief.nl.